Toegang tot je WordPress website bestanden zonder cPanel of FTP

By | 14 oktober, 2015

Bij sommige webhosting-pakketten heb je geen makkelijke manier om je WordPress website bestanden te bereiken. Ook kan het bijvoorbeeld dat je werk verricht voor een klant, en alleen toegang hebt tot WordPress, en niet tot cPanel of het hosting account.

Er is daarvoor een simpele oplossing; gebruik maken van een plugin. Met de plugin WP filemanager kan je WordPress bestanden bekijken, editen, toevoegen en verwijderen, zonder WordPress te verlaten. In dit artikel laat ik zien hoe je deze plugin op de juiste manier insteld om dat te kunnen doen.

Volledige instructies in video:

De plugin installeren

Om de plugin te installeren, ga je naar Plugins > Add new.

WordPress-plugin-installeren

De plugin die je nodig hebt heet WP filemanager. Zoek hier dus naar “WP filemanager”. Het eerste zoekresultaat is de juiste plugin; klik op ‘Install Now’ om de plugin te installeren.

wp-filemanager-plugin-installeren

Klik vervolgens op ‘Activate Plugin’ om de plugin te activeren.

wp-filemanager-plugin-activeren

De plugin instellen (configureren)

Je kan na het activeren van de plugin, naar de plugin gaan door in de sitebar op ‘FileManager’ te klikken. Met de standaardinstellingen van de plugin, heb je geen toegang tot alle bestanden en opties. Er moeten daarom een aantal instellingen worden veranderd. Klik op ‘Please configure the Plugin’, of op ‘configuration’ in de sidebar.

wp-filemanager-plugin-configureren

Verander hier de ‘Filemanager Default home location’ naar “../”, en vink alle opties aan. Zorg ook dat de bestanden die je aan wil kunnen passen in de ‘Editable Extension list’ staan. Klik dan op ‘Save Changes’ om deze instellingen op te slaan.

wp-filemanager-configureren-2

Met deze instellingen, kan je met behulp van deze plugin alles wat je normaalgesproken ook met File Manager in cPanel kan, of met FTP access. Je kan files aanpassen, toevoegen of verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *