Contactformulier toevoegen aan je WordPress website – Contact Form 7

By | 31 maart, 2017

Contactformulier toevoegen aan je WordPress website? Met een contactformulier kunnen bezoekers je een email sturen via jouw website. Ook is het mogelijk om extra vakken aan het contactformulier toe te voegen, zodat bezoekers extra informatie kunnen achterlaten.

De gemakkelijkste manier om dit mogelijk te maken, is door gebruik te maken van een plugin. Mijn favoriete plugin hiervoor, is Contact Form 7.

In onderstaande video zie je de volledige instructies die je nodig hebt om deze plugin te installeren en te configureren:

Volledige instructies

Hier de volledige instructies voor het toevoegen van een contactformulier met Contact Form 7.

Installeren en activeren van de plugin

  1. Ga naar de back-end van je WordPress website. Klik op ‘Plugins’ > ‘Nieuwe Plugin’.
  2. Zoek op het trefwoord “Contact Form 7”
  3. Klik op ‘Nu installeren’, en na het voltooien van de installatie op ‘Activeren’. De plugin is nu geïnstalleerd en geactiveerd.

Configureren van Contact Form 7

  1. Na het activeren van de plugin, verschijnt er in je WordPress menu een menu-item ‘Contact’. Door hier op te klikken ga je naar een pagina waar je deze plugin kunt configureren.
  2. Onder het tabje ‘Formulier’ kun je het contactformulier configureren, en extra velden toevoegen. Voor meer informatie, zie de video. Na het aanpassen van het formulier, klik je op ‘Opslaan’ om de veranderingen op te slaan.
  3. Onder het tabje ‘E-Mail’ moet je het mailadres invoeren waar de mails naartoe worden gestuurd bij gebruik van het contactformulier. Automatisch staat hier het mailadres dat je hebt gebruikt bij het opzetten van je WordPress Website. Wil je een ander e-mailadres gebruiken, dan pas je dat hier aan. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van [email protected]. Klik weer onderaan de pagina op ‘Opslaan’ om de veranderingen op slaan.

Toevoegen van een contactformulier aan een pagina

Om het contactformulier toe te voegen aan een pagina op je website, kopieër je de zogenaamde shortcode. Plak deze shortcode vervolgens binnen wordpress op de pagina waar je het contactformulier wil laten zien. Klik op ‘Bijwerken’ om de pagina bij te werken.

Klaar! Je hebt nu een contactformulier toegevoegd aan een pagina op je WordPress website. Voor een demo van het eindresultaat, kun je hier mijn contactformulier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *