Bestaande WordPress ‘Page’ veranderen naar een ‘Post’ en vice versa

By | 12 oktober, 2015

Inleiding

Er is een hoop verwarring over het verschil tussen Posts en Pages op WordPress websites. Hierdoor worden ze veelal verkeerd gebruikt. Gelukkig kan je dit later nog veranderen. Om meerdere Pages en Posts snel te veranderen, is het gebruik van een plugin de beste optie. In dit artikel laat ik zien hoe je deze plugin gebruikt.

Maar eerst, nog eens het verschil tussen Posts en Pages op WordPress:

Post:

Posts verschijnen standaard in je ‘blogroll’, een feed met de laatste post bovenaan. Een post laat geeft de auteur en datum van publiceren. Posts kan je ook organiseren in Categories en Tags.

Je gebruikt posts zoal voor: blogposts, nieuwsartikelen, interviews, losse artikelen, en andere zaken die ofwel auteur of tijdsgerelateerd zijn.

Page:

Een pagina verschijnt niet in de blogroll, en wordt automatisch toegevoegd aan het menu. Pagina’s zijn bedoeld voor statische informatie, die niet tijdsgerelateerd zijn. Pagina’s kunnen in hierarchie worden gebruikt als ‘subfolders’. Bijvoorbeeld: websiteopzetten.com/pagina/subpagina. In dit geval heeft ‘subpagina’ de ‘pagina’ als zogenaamde ‘Parent Page’. Dit is niet mogelijk met posts.

Je gebruikt pagina’s zoal voor: Home-pagina, About-page (Over ons), Contact-pagina, Privacy Policy, ‘Landing page’, ‘Squeeze page’, Pagina met openingstijden, Pagina met een prijslijst of menukaart, etc.

Page omzetten in een Post, en vice versa

Hierbij een video met de volledige uitleg:

Stap-voor-stap instructies:

Ga naar WordPress, and klik ‘Plugins’, en dan ‘Add New’.

plugin-toevoegen-wordpress

De plugin die je hiervoor wil installeren heet ‘Vice Versa’, van Jason Lau. Klik de zoekbalk, typ ‘vice versa’, en druk op ‘Enter’. Klik ‘Install Now’ op de Vice Versa plugin.

Installeren-van-de-vice-versa-plugin-2

Klik ‘Activate’ om de plugin te activeren.

Activeren-vice-versa-plugin

Je kan nu de plugin gebruiken door op ‘Tools’ te klikken, en dan op ‘Vice Versa’.

Installeren-van-de-vice-versa-plugin-1

Om een Page naar een Post te converteren, klik de ‘Page to Post’ knop. Er verschijnt een lijst met al je huidige pagina’s. Vink alle pagina’s die je wil converteren aan. Klik nu op het drop-down menu, en selecteer ‘Convert’. Je kan ook de categorie selecteren waar je de posts aan toe wil voegen in de kolom ‘Assign To’.

Klik vervolgens op ‘Apply’ om de conversie uit te voeren.

Omzetten-pagina-naar-post

Je page is nu een post!

Voor: Na:
voor-pagina na-post

Om juist een post naar een page te converteren, klik dan de ‘Post to Page’-knop.

Je kan na het uitvoeren van de conversie de plugin weer deïnstalleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *